Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринован калкан на скара

Маринован калкан на скара

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Маринован калкан на скара1 / 2
12/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • калкан - 1.2 кг
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате калкана на малки парчета, посолявате го и поръсвате с черен пипер.

Направете марината като смесите зехтина, нарязания лук, чесъна, лимоновия сок, дафиновия лист и виното.

Залейте с нея рибата и я оставете да престои няколко часа на студено.

Печете маринования калкан на скара. Поръсете го със ситно нарязан магданоз и поднесете с резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: