Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринован шаран на скара

Маринован шаран на скара

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Маринован шаран на скара1 / 3
25/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Вкусен, по-вкусен, най-вкусният шаран е маринованият и изпечен на скара"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка - 1 ч.л.
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана и го нарежете на порции. Посолете го. Прибавете ситно нарязания чесън, черния пипер, мащерката, виното и зехтина.

Оставете маринатата да престои с рибата няколко часа, като от време на време обръщате парчетата.

Изпечете шарана на скара и сервирайте с резени лимон. По желание може да гарнирате със задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкуснотия!
02.08.2022 18:33