Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Зелена Великденска салата с яйца

Зелена Великденска салата с яйца

Зелена Великденска салата с яйца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Щом чуете Великденска салата, може би веднага се досещате, че в нея има и яйца"

Необходими Продукти

  • маруля - 1 бр къдрава
  • краставици - 1 бр.
  • репички - 1 връзка
  • пресен лук - 2 стръка
  • яйца - сварени
  • маслини
  • дресинг
  • олио
  • ябълков оцет
  • сол - на вкус
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелената салата се измива добре на течаща вода и се нарязва на ивици.

Краставицата се обелва с белачка за картофи, червени репички се нарязват на полумесеци, пресен лук се нарязва на ситно. Смесваме всички нарязани зеленчуци в купа.

Овкусяваме с олио, ябълков оцет и сол.

Гарнираме със сварено яйце, нарязано на парчета, поръсено с щипка шарена сол и 5-6 маслини със зехтин.

Сервираме на празничната трапеза за обяд! Честит Великден и наздраве!

Зелената Великденска салата е много лесна и вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: