Начин на приготвяне
Нарязваме доматите, краставиците и 1 връзка пресен лук и овкусяваме със солта и олиото.
Продуктите са за 3 порции. Разпределяме салатата в 3 чинии. Настъргваме сирене и отстрани украсяваме с маслини.
В средата на всяка зеленчукова салата правим цвете от нарязани парченца пъдпъдъчи яйца и нарязани парчета домати Чери. За дръжка на цветето използваме стрък пресен лук.
От сварени и обелени пъдпъдъчи яйца правим пиленца, като им отрязваме връхчетата, които после използваме за шапка.
Премахваме им жълтъка, който се смесва и намачква със сирене, олио, червен пипер и малко горчица и с тази смес се пълнят изтърбушените яйца. Отгоре се слагат шапки от отрязаните връхчета на яйцата.
Очичките са от черен пипер, а нослетата от морков.
Готовите пиленца се поставят в нашата Празнична великденска салата с пъдпъдъчи яйца и тя е готова за поднасяне и консумация.