Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Великденска салата с пиленца от яйца

Великденска салата с пиленца от яйца

Великденска салата с пиленца от яйца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Дайте воля на въображението си и изненадайте всички с атрактивна и много вкусна Великденска салата с пиленца"

Необходими Продукти

  • краставици - 1 малка
  • червен - чушки - 1 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 2 бр. сварени
  • черен пипер - 6 бр. зърна
  • магданоз - 3 стръка пресен
  • сол - на вкус
  • олио
  • оцет
  • извара - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се яйцата във вряща вода с малко сол. Изваждаме и поливаме със студена вода, после се обелват. Едното се оставя цяло, второто се реже през средата на зиг-зак.

Смесва се натрошен жълтък, извара, сол, щипка черен пипер и оформяме две малки топчета, които се поставят в половинките от белтъка.

От зърна черен пипер се набождат очи, а от морков се изрязва гребенче и човки на голямото яйце и двете малки пиленца. Краставицата се нарязва на кръгчета, чушката се нарязва на ленти и лаленца.

Почистен пресен лук се реже на ситно, от морковът се оформят цветенца.

В плитка чиния в средата се поставя голямото пиле от цялото яйце, до него двете малки. Поръсва се край тях с пресен лук, краставички и се декорира с листа магданоз, лаленца и цветенца.

Преди сервиране се овкусява.

Вкусно пролетно и красиво за Великденската трапеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: