Начин на приготвяне
Сваряват се яйцата във вряща вода с малко сол. Изваждаме и поливаме със студена вода, после се обелват. Едното се оставя цяло, второто се реже през средата на зиг-зак.
Смесва се натрошен жълтък, извара, сол, щипка черен пипер и оформяме две малки топчета, които се поставят в половинките от белтъка.
От зърна черен пипер се набождат очи, а от морков се изрязва гребенче и човки на голямото яйце и двете малки пиленца. Краставицата се нарязва на кръгчета, чушката се нарязва на ленти и лаленца.
Почистен пресен лук се реже на ситно, от морковът се оформят цветенца.
В плитка чиния в средата се поставя голямото пиле от цялото яйце, до него двете малки. Поръсва се край тях с пресен лук, краставички и се декорира с листа магданоз, лаленца и цветенца.
Преди сервиране се овкусява.
Вкусно пролетно и красиво за Великденската трапеза.