Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с печурки в агнешко було

Дроб сарма с печурки в агнешко було

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Дроб сарма с печурки в агнешко було
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 400 г сварени
  • зелен лук - 2 връзки
  • гъби - 300 г печурки
  • ориз - 150 г
  • олио
  • черен пипер
  • джоджен
  • магданоз
  • сол
  • агнешки було
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещеното олио се поставят нарязаните гъби и се запържват. Добавя се нарязаният зелен лук и след като омекне се добавя ориза. Следват агнешките дреболии.

Сместа се залива с вода и се оставя на котлона, оризът леко да омекне. Подправя се със сол, черен пипер, магданоз и джоджен. Агнешкото було се нарязва на парчета.

Взема се едно парче було и се поставя разгънато в черпак. Върху него се поставя от плънката, като се завива с краищата на булото.

Сармата се поставя в тавичка, като сгънатата част остава отдолу. По този начин се приготвят и останалите сарми. От тази смес се получават 8-10 броя.

Заливат се с вода. Може да се сложи и част от бульона, в който са врели дреболиите. По принцип може да се направи и заливка като в класическата дроб сарма, но тук пропускаме.

Агнешката дроб сарма се пече в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.

Приятен апетит с тази дроб сарма с печурки в агнешко було!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: