Начин на приготвяне
Първо сварете дреболиите, може да използвате сварени и замразени. Нарежете дреболиите на дребни кубчета и оставете настрана.
Нарежете лука, листата от бакла и джоджена, измийте ориза или накиснете за около 10-15 минути. В тава сипете олио, нарязания лук и печурките на ивици, сложете във фурната да се запържват.
Извадете и добавете изцедения ориз, върнете в фурната и запържете докато ориза стане стъклен, извадете и добавете нарязаните дреболии, нарязаните листа бакла и джоджен, разбъркайте и добавете три чаши от бульона, в който са се варили.
Ако използвате сварени и замразени, тогава ще добавите чиста вода. Овкусете с черен, червен пипер, джоджен и сол.
Печете в фурната докато ориза поеме от бульона, след което изваждате тавата и заливате с разбитото яйце и прясно мляко.
Това е заливка без брашно, която е по-приятна и се усвоява от цялата дроб сарма.