Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Дребни сръбски ронливи сладки

Дребни сръбски ронливи сладки

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12122462201
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Дребни сръбски ронливи сладки
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
05/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Вкусни ронливи сладки от сръбската кухня"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • яйце - 1 бр.
  • захар - 150 г, смляна
  • лешници - 150 г, смлени
  • брашно - 300 г
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете масло в купа и добавете яйцата и смляната захар. Смесете всичко на ръка и добавете смлени лешници и брашно. Смесете всичко на ръка.

Поставете малко брашно върху работната повърхност и разточете тестото. Използвайте калъп, за да отделите фигурите от тестото, което искате.

Подредете всичко върху хартия за печене. Загрейте фурната на 200 градуса и печете 15 минути. Оваляйте всяка сладка в пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: