Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с ръжено брашно и елда

Кекс с ръжено брашно и елда

Петя СтойневаПетя Стойнева
Помощник Готвач
1542k202
Кекс с ръжено брашно и елда
Снимка: Петя Стойнева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Безглутенови сладки изкушения като този кекс с ръжено брашно и елда , доказват, че винаги има как да е вкусно, стига да искате."

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 1 ч.ч.
  • ръжено брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сладко от ягоди - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида брашна се смесват със содата и киселото мляко. Към тях се прибавят яйцата и олиото и се разбърква добре.

Накрая се слага сладкото от ягодки и отново се разбърква до хомогенност.

Сместа за безглутеновия сладкиш се изсипва в намазнена и поръсена с брашно силиконова форма.

Пече се кексът с ръжено брашно и елда в умерена фурна за 45 минути.

Вижте още кои безглутенови брашна да добавите в диетата, както и кои са ползите за здравето от безглутеновата диета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: