Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Солено руло с лютеница и шунка

Солено руло с лютеница и шунка

VecaVeca
Мастър Шеф
296842k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Солено руло с лютеница и шунка
Снимка: Veca
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Бихме искали да прескочим основното ястие и директно да се насладим на това предястие."

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • кисело мляко - 180 г
  • брашно - 6 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • лютеница - 2 с.л.
  • За плънката
  • крема сирене - 300 г
  • шунка - 200 г
  • кисели краставички - 6 бр.
  • заквасена сметана - 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За соленото руло:

Разбийте белтъците с миксера на бързи обороти. След това добавете жълтъците и отново леко разбъркайте.

Сложете киселото мляко, олиото, добавете брашното, смесено с бакпулвера, солта и лютеницата и разбъркайте всичко леко със силиконова шпатула, така че всички съставки да се смесят добре.

Изсипете сместа в голяма тава с хартия за печене, разпределете равномерно и печете в добре загрята фурна на 180 °C за 20 минути.

Извадете готовия блат от фурната и внимателно го навийте в хартията за печене. Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да се охлади.

За пълнежа:

Поставете крема сиренето в по-дълбока купа, добавете заквасената сметана, нарязаната шунка, нарязаните кисели краставички и разбъркайте с вилица.

Развийте охладения блат, намажете го с приготвения пълнеж и навийте на руло. Охладете, за да стегне.

Нарежете вече готовото руло на парчета с желаната дебелина.

Солено руло с лютеница и шунка е готово.

Опитайте и се насладете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: