Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на пяна с щипка сол в метален съд.
Отделно разбийте жълтъците със сметаната и добавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, прибавете разбитите белтъци и разбъркайте внимателно с шпатула до еднородна смес.
В постлана с хартия за печене квадратна тава разпределете равномерно сместа. Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.
Обърнете изпечения блат върху влажна чиста кърпа, отстранете хартията и навийте заедно с кърпата, оставете така за около 10 минути.
През това време нарежете колбаса на ситно и настържете на ренде сиренето. В купа смесете сиренето със сметаната и нарязаният колбас, разбъркайте да се обединят всички продукти.
Развийте соленото руло и намажете със сместа, разпределете равномерно върху блата, навийте на стегнато руло. Завийте рулото с кърпата и поставете в хладилник за да стегне.
Нарежете на филии непосредствено преди сервиране на желания от вас размер и сервирайте.
Соленото руло за всякакви поводи е готово.