Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Солено руло за всякакви поводи

Солено руло за всякакви поводи

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Солено руло за всякакви поводи
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Не ви е нужен повод, за да опитате това великолепно солено руло!"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • плънка
  • сирене - 200 г
  • заквасена сметана - 150 г
  • колбас - 180 г евентуално шунка, шпек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на пяна с щипка сол в метален съд.

Отделно разбийте жълтъците със сметаната и добавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, прибавете разбитите белтъци и разбъркайте внимателно с шпатула до еднородна смес.

В постлана с хартия за печене квадратна тава разпределете равномерно сместа. Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Обърнете изпечения блат върху влажна чиста кърпа, отстранете хартията и навийте заедно с кърпата, оставете така за около 10 минути.

През това време нарежете колбаса на ситно и настържете на ренде сиренето. В купа смесете сиренето със сметаната и нарязаният колбас, разбъркайте да се обединят всички продукти.

Развийте соленото руло и намажете със сместа, разпределете равномерно върху блата, навийте на стегнато руло. Завийте рулото с кърпата и поставете в хладилник за да стегне.

Нарежете на филии непосредствено преди сервиране на желания от вас размер и сервирайте.

Соленото руло за всякакви поводи е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: