gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Дроб Сарма»Агнешка дроб сарма по селски

Агнешка дроб сарма по селски

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k8k7
Агнешка дроб сарма по селски
Снимка: Зорица
1 / 10
08/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Агнешката дроб сарма си е класика, от която не искаме да се лишаваме никога"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 3 глави кромид
  • моркови - 1 бр.
  • киселец - 1 връзка
  • чесън - 1 стрък пресен
  • джоджен - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • сода за хляб - 1 щипка
  • брашно - 3 с.л. (равни)
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се измива хубаво под течаща вода, като чревцата се обръщат и се мият и от вътрешната страна.

Сварява се в подсолена вода, като бульона се отпенва с лъжица, изваждат се и щом изстинат, се нарязват на ситно. Бульонът се прецежда и запазва.

Лукът, морковът, киселецът, пресният чесън и джодженът се наситняват. Оризът се измива няколко пъти със студен вода и се отцежда.

В тиган се загрява олиото, добавят се сварените агнешки дреболии, лукът, морковът, киселецът и след като се позапържат, се сипва изцеденият ориз.

Щом оризът си смени цвета, постепенно се наливат три чаени чаши от горещия бульон, в който са варили дреболиите. Щом оризът поеме течността, се овкусява със ситно нарязания джоджен, подправки на вкус - сол, черен пипер, червен пипер и се прехвърля в тава за печене.

Агнешката дроб сарма се пече в умерена фурна (180 градуса) до готовност, след което се полива със заливката.

Връща се във фурната до порозовяване (около 10 минути).

Добър апетит с тази чудна агнешка дроб сарма по селски!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: