Начин на приготвяне
Изчистете и измийте агнешките дреболии. Запарете леко в подсолена вода.
Готовите дреболии нарежете на парчета.
Измийте ориза на течаща вода.
Сложете в тава ориза и агнешките дреболии. Нарежете зеления лук на ситно и добавете.
Също така нарежете магданоза и пресния джоджен, прибавете към дроб сармата. Овкусете с подправките на вкус.
Налейте 2 ч.ч. вода и сложете във фурната да печете.
От време на време разбърквайте агнешката дроб сарма и добавяйте по малко студена вода. И така разбъркайте от време на време и добавяйте водичка.
Не прекалявайте с водата - по малко наливайте.
Когато прецените, че агнешката дроб сармата е почти готова, спрете да бъркате и да доливате вода, оставете да се допече.
Моята агнешка дроб сарма става сочна и вкусна!
Само за ценители на агнешка дроб сарма!
Коментари