Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Постно кисело зеле на фурна

Постно кисело зеле на фурна

VecaVeca
Мастър Шеф
296842k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Постно кисело зеле на фурна
Снимка: Петя Конова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Тъй като е време за пости, това ви едни вкусен и здравословен обяд"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 глава
  • олио
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • вода - около 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязания на ситно лук в загрятото олио, докато стане стъклен. Добавете захарта и запържете, докато лукът стане златисто жълт.

След това добавете накълцаното кисело зеле и запържете за 5 минути. Добавете сол и черен пипер на вкус, добавете накълцания чесън, дафиновия лист и разбъркайте всичко.

Изсипете сместа в огнеупорна тава, налейте вода, колкото да се покрие, покрийте с алуминиево фолио и печете постното кисело зеле в добре загрята фурна на 200 градуса за 45 минути. След това махнете фолиото и печете още 15 минути.

Извадете готовото кисело зеле от фурната, оставете да се охлади, сервирайте и и се насладете

Съвет: Ако е необходимо, намалете температурата по време на печене, за да не изгори постната зелева манджа.

Опитайте и насладете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: