Начин на приготвяне
Лесна, бърза, вкусна, цветна спаначена торта. Когато нямате много време, е чудесно решение за всеки повод.
С миксер се разбиват яйцата със захарта и ванилията. Добавете олио, прясно мляко, отцеден размразен спанак и разбъркайте добре.
Накрая сипвате брашното, смесено с бакпулвера, разбъркайте гъста кексова смес.
Изсипете в тавичка за печене 24 см върху хартия за печене, може и по малка, за да е по-висок блатът. Печете в загрята фурна 180°C до суха клечка и извадете да се охлади. Срежете на две части.
Пригответе сиропа, като разбъркате затоплено прясно мляко с мед. В касерола се сипва студено прясно мляко, добавя се крем ванилия на прах и с миксер се разбива за 3 минути, докато сгъсти.
Получава се вкусен крем за торта.
В чиния сложете един блат, леко се сиропира с прясно мляко, намажете с половината крем и сложете втория блат.
Отново сиропирайте и измажете с крем. Оставяте за 1 час да стегне, а вие пригответе декорацията.
Загрява се сметана, добавя се парчета млечен шоколад и се разбърква на гладка смес.
Оставете да се охлади, добавете 2-3 с.л. готов ванилов крем, разбъркайте добре, за да може да се декорира с него.
Сипете в хартиена фунийка с отрязано връхче и очертайте 8 сектора.
Декорирайте домашната торта с парчета сушени плодове.
Охладете за една нощ.
Готова е - цветна, вкусна и полезна спаначена торта за 0 време.
Да ви е вкусно!