Начин на приготвяне
За палачинковата смес смесваме млякото с хранителната боя, след това прибавяме яйцата и бъркаме с телена бъркалка.
Добавяме захарта, ванилената захар и леко разбиваме с миксер.
Добавяме постепенно брашното и продължаваме да разбъркваме с миксер.
След като сме добавили брашното, слагаме и олиото, отново разбиваме за кратко с миксер.
Сместа за палачинки е готова, на консистенция изглежда като нормалната смес за палачинки.
Печем ги, като котлонът е загрял и тиганът е намазнен. (Аз лично ги правя на по-бавна степен и намазнявам след всяка палачинка). Оставяме ги да се охладят.
За крема разбиваме сметаната в купа и маскарпонето с пудра захар в отделна купа, след това ги смесваме и разбиваме, колкото да се смесят продуктите.
На поднос започваме да редим палачинка, крем и така до изчерпване на продуктите.
Завършваме с крем и декорираме нашата разкошна палачинкова торта.
Аз съм използвала плодове и зюмбюл за моята цветна палачинкова торта, които НЕ Е ОТ ЯДЛИВИТЕ цветя, служи само за декорация.