Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Цветна палачинкова торта

Цветна палачинкова торта

ИвелинаИвелина
Новак
331
Цветна палачинкова торта
Снимка: Ивелина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
9
"Разкошна палачинкова торта, заради която бихме нарушили дори най-стриктните си режими и диети"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 1.25 л
  • захар - 100 г
  • ванилена захар - 1 п.
  • брашно - 700 г
  • олио - 50 мл
  • боя за сладкиши - червена (или по избор)
  • За крема
  • маскарпоне - 500 г
  • пудра захар - 130 г
  • сметана - 400 мл сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинковата смес смесваме млякото с хранителната боя, след това прибавяме яйцата и бъркаме с телена бъркалка.

Добавяме захарта, ванилената захар и леко разбиваме с миксер.

Добавяме постепенно брашното и продължаваме да разбъркваме с миксер.

След като сме добавили брашното, слагаме и олиото, отново разбиваме за кратко с миксер.

Сместа за палачинки е готова, на консистенция изглежда като нормалната смес за палачинки.

Печем ги, като котлонът е загрял и тиганът е намазнен. (Аз лично ги правя на по-бавна степен и намазнявам след всяка палачинка). Оставяме ги да се охладят.

За крема разбиваме сметаната в купа и маскарпонето с пудра захар в отделна купа, след това ги смесваме и разбиваме, колкото да се смесят продуктите.

На поднос започваме да редим палачинка, крем и така до изчерпване на продуктите.

Завършваме с крем и декорираме нашата разкошна палачинкова торта.

Аз съм използвала плодове и зюмбюл за моята цветна палачинкова торта, които НЕ Е ОТ ЯДЛИВИТЕ цветя, служи само за декорация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: