Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Пикантни тортили с пилешко

Пикантни тортили с пилешко

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Чирак
347130
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пикантни тортили с пилешко
Снимка: Ivana Kitanović
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Вкусни тортили с пилешко, гарантирано че няма да ги откажете"

Необходими Продукти

  • тортили - 10 бр.
  • пилешки гърди - 600 г
  • лук - 2 по - големи глави
  • чесън - 5 скилидки
  • горчица - 1 ч.л. люта
  • кетчуп - 3 с.л.
  • чили сос - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 250 г
  • зеле - 300 г
  • червен боб - 250 г (консервиран)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаните лук и чесън се запържват в олио. Междувременно нарязваме месото на възможно най-малки кубчета, след което го добавяме в тигана с лука. Добавете малко топла вода и оставете да къкри.

Когато месото е готово, добавете лютата горчица, кетчупа, чили соса, солта и черния пипер и разбъркайте всичко добре, за да се комбинират. Свалете от огъня и оставете да се охлади.

Намажете всяка тортила с лъжица заквасена сметана. В единия край на тортилата сложете лъжица от пълнежа по дължината, отгоре сложете малко намачкан боб и зеле, накълцано в чопъра. Огънете краищата на тортилата и навийте.

Покрийте чинията с разточени тортили с алуминиево фолио и оставете в хладилника, докато сервирате, за да омекнат и да поемат вкусовете.

Преди да сервирате, препечете тортилите от двете страни в грил тиган (без мазнина), колкото да получите фина хрупкавост и красиви и златисти ивици.

Сервирайте пикантни тортили с пилешко топли.

Приятно хапване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: