Начин на приготвяне
В голяма купа омесете пилешката кайма с много ситно нарязания кромид лук (може да го замените и с пресен зелен лук), стритите фино люти зелени и червени люти чушлета (без семенцата), ситно накълцаните или стрити сушени чери домати, сол, черен пипер и кимион на вкус.
Добавете разбитото цяло яйце, чубрицата и бирата.
По желание може да добавите и ситно нарязан пресен магданоз. Разбъркайте всичко много добре и оставете купата покрита в хладилник поне за 3 часа, а най-добре за цяла нощ.
С намазани с олио ръце оформете кюфтетата и ги оваляйте в брашно. Пържете в силно нагорещено олио и от двете страни до готовност.
Ако не обичате пържено - метнете ги на добре загрята и намазана със сланинка скара, но без да ги овалвате в брашно.
Сервирайте със салата от сезонни зеленчуци и много добре изстудена бира.
Пикантните пилешки кюфтенца са много вкусни.
Коментари