Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Тортили с пилешко и спанак

Тортили с пилешко и спанак

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Тортили с пилешко и спанак
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
6 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
18 мин.
Порции
3
"Пригответе продуктите - обзалагаме се, че тортилите ще са готови за има-няма 15 минути"

Необходими Продукти

  • тортили - 2 бр. (арабски питки)
  • пилешки пържоли - 150 г
  • спанак - 200 г
  • червен лук - 1/4 глава
  • прясно мляко - 100 мл
  • кашкавал - 30 г
  • горчица - 1 к.л.
  • чесън - 1 скилидки
  • соев сос - 1 с.л.
  • черен пипер
  • лимонова кора - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се овкусява с половината соев сос, черен пипер и лимоновата кора. Пържолата трябва да е цяла и не много дебела, за да не остане сурова. Слага се на грил тиган за 3 минути от всяка страна, след което се реже на парчета по дължина.

За соса сипвате прясното мляко в тенджера и слагате на котлона. Когато се стопли добавяте настъргания кашкавал, горчицата, пресования чесън и малко черен пипер. Спанака режете на ленти и задушавате със ситно нарязан или рендосан лук за около 4 минути.

Тортилите може да купите готови и е нужно само да ги разрежете на 2, да ги поръсите с малко вода и да ги сложите на тиган да се стоплят.

Всяко парче тортила мажете с част от соса. Редувате 2 пъти парче пилешко и до него спаначено пюре и завивате на фуния или на триъгълник.

Отгоре поръсвате с черен пипер. Ако имате продуктите в наличност приготвянето не отнема повече от 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: