Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Сръбски кръгли питки

Сръбски кръгли питки

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сръбски кръгли питки
Снимка: Veca
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Меки и много вкусни питки специално за вас"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • суха мая - 1 бр. (10 г)
  • прясно мляко - 200 мл
  • сметана за готвене - 100 мл
  • заквасена сметана - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 лъжичка
  • сол - 1 лъжичка
  • маргарин - 50 г
  • брашно - 800 г
  • за намазване
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • сметана за готвене - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото: В дълбок съд сипете брашното, маята, солта и смесете. След това долейте малко мляко, сметаната за готвене, заквасената сметана, захарта и разбитото яйце, размекнатия маргарин и замесете тесто.

Покрийте с чиста кърпа и оставете да постои 30 минути.

Втасалото тесто премесете на набрашнена повърхност и разточете с точилка в голям кръг.

С кръгъл резец (или чаша) вадете малките питки и ги подреждайте върху обложена с хартия за печене тава.

За намазване:

В подходящ съд сложете заквасената сметана, долейте млякото, сметаната за готвене и разбъркайте с вилица. С получената смес намажете малките питки.

Печете ги в предварително загрята на 180°C фурна за 20 минути.

Готовите пухкави хлебчета извадете от фурната, покройте ги с чиста кърпа и оставете настрана да се охладят.

Меките кръгли питки сервирайте и опитайте.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: