Начин на приготвяне
За тестото: В дълбок съд сипете брашното, маята, солта и смесете. След това долейте малко мляко, сметаната за готвене, заквасената сметана, захарта и разбитото яйце, размекнатия маргарин и замесете тесто.
Покрийте с чиста кърпа и оставете да постои 30 минути.
Втасалото тесто премесете на набрашнена повърхност и разточете с точилка в голям кръг.
С кръгъл резец (или чаша) вадете малките питки и ги подреждайте върху обложена с хартия за печене тава.
За намазване:
В подходящ съд сложете заквасената сметана, долейте млякото, сметаната за готвене и разбъркайте с вилица. С получената смес намажете малките питки.
Печете ги в предварително загрята на 180°C фурна за 20 минути.
Готовите пухкави хлебчета извадете от фурната, покройте ги с чиста кърпа и оставете настрана да се охладят.
Меките кръгли питки сервирайте и опитайте.
Да ви е сладко!