Начин на приготвяне
За тестото: Изсипете брашното в по-дълбока съд, добавете маята и разбъркайте. След това изсипете хладката вода, захарта, ваниловата захар, солта, разбъркайте олиото, настърганата лимонова кора и замесете тесто.
Изсипете тестото от двете страни, покрийте с чиста кухненска кърпа и го оставете да втаса. Смесете тестото, покрийте с чиста кухненска кърпа и го оставете да втаса отново.
Разстелете тестото върху набрашнена повърхност и го разточете в правоъгълна форма.
Намажете със сладкото от кайсии, поръсете със смлените орехи и навийте леко. Поставете в продълговата форма, застлана с хартия за печене. Покрийте с найлонова торбичка и оставете да престои 15 минути.
Намажете с олио и печете в добре загрята фурна на 200°C за 40 минути. Ако е необходимо, намалете температурата, така че щруделът да не загори.
Извадете готовия щрудел от фурната, намажете го с олиото и го оставете да се охлади.
Докато щруделът е още горещ, поръсете със смес от пудра захар и ванилова захар.
Нарежете постния щрудел с кайсиево сладко на парчета с желания размер, сервирайте и им се насладете.
Съвет: Използвах домашно сладко от кайсии. Можете да използвате всяко друго сладко по ваш избор. Определено получавате много вкусен щрудел, който е идеален.