Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват, след което се добавя олиото. В отделен съд се разводнява сладкото, като се смесва с топлата вода и се разбърква добре.
Разводненото сладко се добавя към сместа, а след това и брашното с ванилиите и бакпулвера. Бърка се бавно за около 5 минути.
Кайсиите се почистват от костилките и всяка се нарязва на 4 парчета под формата на полумесеци.
Парчетата от кайсии се поръсват със захар и се оставят леко да се озахарят за около 30 минути.
В предварително намазнена тава се изсипва сместа, а отгоре равномерно се разпръскват кайсиите.
Плодовият сладкиш се пече в загрята фурна на 160 градуса за около 50 минути.
Сладкишът със сладко от кайсии и пресни кайсии е много вкусен!