Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене с песто от рукола

Пене с песто от рукола

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пене с песто от рукола
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Фантастична комбинация между пене и песто от рукола - да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • рукола - 6 ч.ч.
  • босилек - 2 с.л. нарязан
  • чесън - 2 скилидки
  • пармезан - 3/4 ч.ч.
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • пене - 250 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започвате рецептата с паста с приготвянето на пестото. Трябва да сложите всички съставки в блендер - руколата, чесъна, орехите, настъргания пармезан и сол.

Блендирате и след минута добавяте зехтина, лимоновия сок и продължавате с блиндирането.

Пестото може да съхранявате десет дни в бурканче в хладилника.

Това количество е достатъчно за 2 бурканчета, а за 2 порции пене, ще ви е необходимо половин бурканче.

Сварете пенето, процедете го и го смесете с пестото. Сервирайте ястието Пене с песто от рукола, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: