Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени домати с рукола и песто

Пълнени домати с рукола и песто

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Пълнени домати с рукола и песто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • домати - 8 - 12 бр., за салата
  • магданоз - 1 връзка
  • босилек - 4 листа, пресен
  • кедрови ядки - 4 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • каперси - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л., пресен
  • рукола - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се режат на половинки и добре се изчистват от семките им. Осоляват се и се обръщат с отрязаната част надолу върху гевгир, за да се отцеждат около 30 мин.

Разбиват се магданозът, босилекът, зехтинът, кедровите ядки, каперсите, лимоновият сок и солта в блендера, докато станат на пюре.

Отрязаните половинки от домати се украсяват с руколата, а отгоре с лъжица се слага готовото вече песто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: