Начин на приготвяне
Рецептата със спагетите започвате с направата на пестото.
Измивате левурдата и я оставяте да се изсуши. Тиквените семена запържете в покрита с капак тенджерка.
Аз използвах кашкавал, но вие можете да използвате който искате вид сирене, подходящо за стъргане.
Настържете сиренето.
В блендер изсипете левурдата, тиквените семена, сол, сиренето и лимоновия сок.
Блендирайте за минута, добавете зехтина и продължете с блендирането. Изсипете пестото в буркан. Няма да ви е необходимо цялото количество песто, затова остатъка можете да съхранявате в хладилник и да използвате по друг начин. Например за друга италианска рецепта.
Сварете спагетите, процедете ги и ги смесете с пестото.
Спагети с песто от левурда ще зарадват всичките ви сетива.