Начин на приготвяне
Сваряваме 150 грама кускус с хималайска сол, смлян черен пипер и шарлан в 2-3 ч.ч. вода. След това го отцеждаме в гевгир и изплакваме с разбъркване под течаща студена вода.
Изсипваме стегнатия и хубаво отцеден кускус в дълбока купа.
Към него прибавяме свежо набраните от градината зеленини (измити и нарязани на ситно) - половин връзка магданоз без дръжките, 5 листа левурда (или няколко пера пресен чесън), ½ връзка пресен лук, листата от 3 пресни стръка джоджен и 2-3 свежи стръка майорана. Сипваме и нарязаните на ситно домати.
Овкусяваме с 1 супена лъжица зехтин (или шарлан), около 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок, ½ ч.л. хималайска сол на вкус и 1-2 щипки смлян черен пипер.
Разбъркваме салатата Табуле и свежа поднасяме по желание оформена като купол, украсена с магданоз и майорана.
Освежаващо предложение за един лек вегетариански обяд през топлите дни - Салата Табуле с кускус, левурда и майорана!
Чудно Вкусно!