Начин на приготвяне
Ако се сдобиете с левурда (още див чесън), най-лесно е да я добавите в салата, да си направите песто или дип.
Може да я използвате и за направа на лек. На мен обаче ми се искаше да приготвя нещо, което не бях правила преди и фантазията ми роди идеята за това хлебче, ухаещо леко на чесън.
В контейнера на хлебопекарната най-напред сложете течните съставки - яйцата, топлата вода, патешката мас и изварата. Прибавете накълцаните стръкове левурда, сол, лимецовото, кокосовото и лененото брашно и овесените трици. Най-отгоре прибавете сухата мая.
От менюто изберете програма за безглутенов хляб и препечена кора.
Хлебчето е меко, ароматно и вкусно!
Бон апети!
Коментари