Начин на приготвяне
Извадете тестото от фризера да се отпусне. През това време пригответе пълнежа за солените кифлички. В подходящ съд слагаме фета сиренето и киселото мляко, намачкваме сиренето и смесваме.
На много ситно нарежете сланината и киселите краставички. Прибавете ги към сиренето и разбъркайте добре.
Разточете многолистното тесто и го нарежете на триъгълници. На средата на всеки триъгълник сложете от пълнежа и навийте, не грубо, за да не излезе пълнежа.
Намажете кифличките от бутертесто с жълтък и сложете по малко масло върху всяка.
В тавичка с хартия за печене на дъното наредете кифличките с пълнеж и печете на 220 градуса за половин час.
А как само ухаят моите бутер кифлички със солена плънка!