Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Бутер пай със солена плънка

Бутер пай със солена плънка

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Бутер пай със солена плънка
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
15/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Да ви е сладко с този солен пай с плънка"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 брой
  • бутертесто - 1 диск около 260 грама
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 брой
  • домати - 2 броя
  • маслини - 7 броя без костилки
  • патладжани - 1 бр. малък
  • черен пипер - 1 щипка
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете 1 чашка зехтин в тиган и го загрейте. След това запържете пресованата скилидка чесън и наситнения лук.

Нарежете на кубчета патладжана, тиквичката, чушките и доматите. Прибавете ги в тигана и ги запържете.

Налейте чаша топла вода и овкусете сместа с черен пипер и сол. Нарежете маслините и ги добавете.

Гответе около 10-тина минути, свалете от котлона и охладете сместа.

Поставете хартия за печене в тава с диаметър около 24 см. Сложете бутертестото и го надупчете с вилица.

Сипете задушените зеленчуци в средата и внимателно нагънете краищата на бутертестото, за да се получат хубави гънки.

Намажете тестото с предварително разбития жълтък, към който сте добавили няколко капки мляко.

Включете фурната на 200 градуса и сложете соления пай да се пече за около 5 минути. След това намалете градусите на 170 и печете до готовност.

Бутер паят със солена плънка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: