Начин на приготвяне
Сипете 1 чашка зехтин в тиган и го загрейте. След това запържете пресованата скилидка чесън и наситнения лук.
Нарежете на кубчета патладжана, тиквичката, чушките и доматите. Прибавете ги в тигана и ги запържете.
Налейте чаша топла вода и овкусете сместа с черен пипер и сол. Нарежете маслините и ги добавете.
Гответе около 10-тина минути, свалете от котлона и охладете сместа.
Поставете хартия за печене в тава с диаметър около 24 см. Сложете бутертестото и го надупчете с вилица.
Сипете задушените зеленчуци в средата и внимателно нагънете краищата на бутертестото, за да се получат хубави гънки.
Намажете тестото с предварително разбития жълтък, към който сте добавили няколко капки мляко.
Включете фурната на 200 градуса и сложете соления пай да се пече за около 5 минути. След това намалете градусите на 170 и печете до готовност.
Бутер паят със солена плънка е готов.