Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Тесто»Домашно тесто за паста

Домашно тесто за паста

SotiroffSotiroff
Новак
127518
Домашно тесто за паста
Снимка: Sotiroff
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Каквото и да си говорим, по-хубаво от домашната паста няма"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 или 250 г
  • яйца - 5 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва на равна повърхност и се създава кладенче по средата.

Отделят се жълтъците от 5 яйца и се слагат в създаденото кладенче и започват леко да се смесват с тестото.

При необходимост може да добавите от белтъка на яйцата в замесеното домашно тесто за паста.

След като замесите тестото за пастата, разточете го, така че да прозира.

Италианците казват, че тестото трябва да е толкова тънко разточено, за да може да прочете любовно писмо през него!

След като сте готови, разрежете с нож на ивици, широки толкова, колкото желаете, и оставете за 20 мин фетучините да висят някъде, за да изсъхне.

При варенето на пастата имайте предвид, че е необходимо малко време, за да се свари - около 7-10 мин.

От тук насетне сосът, добавките и всичко останало зависят от вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: