Начин на приготвяне
Брашното се изсипва на равна повърхност и се създава кладенче по средата.
Отделят се жълтъците от 5 яйца и се слагат в създаденото кладенче и започват леко да се смесват с тестото.
При необходимост може да добавите от белтъка на яйцата в замесеното домашно тесто за паста.
След като замесите тестото за пастата, разточете го, така че да прозира.
Италианците казват, че тестото трябва да е толкова тънко разточено, за да може да прочете любовно писмо през него!
След като сте готови, разрежете с нож на ивици, широки толкова, колкото желаете, и оставете за 20 мин фетучините да висят някъде, за да изсъхне.
При варенето на пастата имайте предвид, че е необходимо малко време, за да се свари - около 7-10 мин.
От тук насетне сосът, добавките и всичко останало зависят от вас.