Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Тесто»Домашно тесто за Калцоне

Домашно тесто за Калцоне

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Домашно тесто за Калцоне
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 3 1/4 ч.ч., фино
  • суха мая - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • захар - 1/2 к.л.
  • грис - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л. ароматен с риган
  • вода - 270 мл. хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното в подходяща купа за замесването на тестото. Към него добавям грис, сол и правя кладенче.

Маята слагам в купа заедно със захарта и заливам с хладка вода. Разбърквам с телена бъркалка, докато стане гладка каша.

Сипвам активиралата се мая и водата в кладенчето, като добавям и зехтина.

Отново разбърквам с ръце, докато се получи лепкаво тесто. Тогава изсипвам брашното върху плота, като меся отвътре навън. Ако е необходимо, добавям малко брашно.

Тестото трябва да стане еластично. Връщам го в купата, намазвам го със зехтин, увивам го в прозрачно фолио и го оставям на топло да почине. От топлината зависи колко време ще отнеме втасването. След това премесвам тестото, като поръсвам плота с брашно.

Не меся дълго. Разточвам тестото в кръг, пълня половината от него с необходимите продукти, прегъвам, надупчвам и пека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: