Начин на приготвяне
Пресявам брашното в подходяща купа за замесването на тестото. Към него добавям грис, сол и правя кладенче.
Маята слагам в купа заедно със захарта и заливам с хладка вода. Разбърквам с телена бъркалка, докато стане гладка каша.
Сипвам активиралата се мая и водата в кладенчето, като добавям и зехтина.
Отново разбърквам с ръце, докато се получи лепкаво тесто. Тогава изсипвам брашното върху плота, като меся отвътре навън. Ако е необходимо, добавям малко брашно.
Тестото трябва да стане еластично. Връщам го в купата, намазвам го със зехтин, увивам го в прозрачно фолио и го оставям на топло да почине. От топлината зависи колко време ще отнеме втасването. След това премесвам тестото, като поръсвам плота с брашно.
Не меся дълго. Разточвам тестото в кръг, пълня половината от него с необходимите продукти, прегъвам, надупчвам и пека.