Кекс с мак и грис

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451072k970
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Кекс с мак и грис
Снимка: Lenka
1 / 3
23/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Когато очаквате гости и ви трябва бърз десерт, този кекс с мак и грис е идеален за вас - бързо и супервкусно решение"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кокосово масло - 1/2 ч.ч.
  • мак - 150 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • ванилова захар - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато очаквате гости и ви трябва бърз сладкиш, този кекс с мак е идеален за вас.

Всичко, което ви трябва, е да смесите съставките: брашното, гриса, захарта, мака, бакпулвера и ваниловата захар.

Към всички сухи съставки прибавете киселото мляко и кокосовото масло.

С миксер разбийте за кратко, докато съставките се съединят и бучките се разбият.

Пригответе си огнеупорна тавичка с размер 20x30 см. Сместа сипете в нея.

Загрейте фурната и сложете тавичката вътре на 180°C за 40 минути.

Кекса с грис можете да намажете с бита сметана или шоколадова глазура, а също и със сладко от плодове или сироп.

Може и да го оставите така, достатъчно е вкусен е кексът с мак и грис.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: