Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сиропиран кекс с грис

Сиропиран кекс с грис

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сиропиран кекс с грис
Снимка: Мария Симова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Страхотен сиропиран кекс с грис, който си плаче за едно силно, ароматно кафе"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • олио - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • грис - 0.5 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • сироп
  • захар - 0.5 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • лимони - 0.5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и добавете гриса и бакпулвера, разбъркайте, да се смесят.

Отделно разбийте яйцата със захарта и ванилията на пухкав крем с миксер. Последователно на тънка струя към тях прибавете олиото и прясното мляко.

Настържете лимона на ситно ренде и изстискайте лимоновия сок, прибавете ги към сместа. Прибавете смесените сухи съставки и разбъркайте с шпатула до еднородна смес.

Намаслете и поръсете с малко брашно форма за кекс.

Сипете сместа в нея и я поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете за около 50 минути.

Извадете формата от фурната и оставете да се охлади напълно заедно със кекса в нея.

За сиропа смесете захарта, водата, настърганата кора на лимона и изцедения му сок.

Поставете на котлона и варите на слаб огън за 5 минути след завиране.

Оставете сиропа да се охлади, прецедете и полейте сиропирания кекс с него равномерно.

Внимателно обърнете сиропирания кекс с грис в подходяща чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: