Кекс с мак

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451152k1k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Кекс с мак
Снимка: Lenka
1 / 3
22/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Това ще се превърне в любимия ви сладкиш след като го опитате - гарантираме"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • мак - 200 г
  • ванилова захар - 2 пакетчета
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • кокосово масло - 30 г
  • шоколадова глазура
  • шоколад - 150 г
  • вода - 5 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • маргарин - 70 г или масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, захарта и ваниловата захар. Когато захарта се разтопи, прибавете брашното и бакпулвера, разбъркайте отново (сместа ще е малко по-гъста, така трябва да е).

След това прибавете млякото и олиото, кокосовото масло, разбъркайте бавно, за да се смеси добре, сипете мака и бъркайте още 2-3 минути.

Сместа насипете в огнеупорна тава и печете домашния кекс в добре загрята на 220 градуса фурна около 30-40 минути.

След 30 минути боцнете с нож, за да проверите дали е готово. Ако ножът излезе сух, кексът с мак е готов, а ако е мокър, печете още малко.

Шоколада, захарта, водата и маргарина разтопете в тенджерка с непрекъснато бъркане на слаба температура (може и на водна баня, ако се опасявате да не загори).

Залейте горещия сладкиш с горещия разтопен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: