Начин на приготвяне
Разбийте яйцата, захарта и ваниловата захар. Когато захарта се разтопи, прибавете брашното и бакпулвера, разбъркайте отново (сместа ще е малко по-гъста, така трябва да е).
След това прибавете млякото и олиото, кокосовото масло, разбъркайте бавно, за да се смеси добре, сипете мака и бъркайте още 2-3 минути.
Сместа насипете в огнеупорна тава и печете домашния кекс в добре загрята на 220 градуса фурна около 30-40 минути.
След 30 минути боцнете с нож, за да проверите дали е готово. Ако ножът излезе сух, кексът с мак е готов, а ако е мокър, печете още малко.
Шоколада, захарта, водата и маргарина разтопете в тенджерка с непрекъснато бъркане на слаба температура (може и на водна баня, ако се опасявате да не загори).
Залейте горещия сладкиш с горещия разтопен шоколад.