Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Паламуд със зеленчуци на фурна

Паламуд със зеленчуци на фурна

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Паламуд със зеленчуци на фурна
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Очакваме покана за вечеря, няма да ви откажем, че ще донесем и бутилка бяло вино!"

Необходими Продукти

  • паламуд - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • розмарин - 1 стрък
  • магданоз - 1 ч.л. сушен
  • тиквички - 1 бр.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 50 мл, с аромат на чесън и черен пипер
  • сол - 1 ч.л.
  • бяло вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете паламуда, добавете солта и напълнете с розмарина, червената чушка и моркова.

Нарежете моркова на четвъртинки, лука на листа, тиквичките на кубчета и почистете чесъна.

Поставете зеленчуците в стъклена купа, след това добавете солта, магданоза, мащерката и зехтина в тази купа, след което разбъркайте всичко.

Поставете рибата и зеленчуци върху лист за печене.

В купата, в която бяха зеленчуците, добавете бяло вино към останалата част от зехтина с подправки, разбъркайте и залейте рибата.

Печете рибата на фурна на 170°C за 60 минути.

Сервирайте паламуд със зеленчуци на фурна за обяд или вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: