Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Питки, пълнени със крем ванилия

Питки, пълнени със крем ванилия

Питки, пълнени със крем ванилия
Снимка: Кулинарна мрежа
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
95 мин.
Порции
20
"Всички имаме нужда от нещо много, много вкусно за следобедна закуска, а каква по-добра идея от едни пълнени питки с ванилия"

Необходими Продукти

  • брашно - 1.2 кг
  • мая - 50 г прясна
  • захар - 6 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 400 мл
  • краве масло - 250 г
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 6 с.л.
  • ванилия - 110 г /2 пудинга/
  • яйца - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти се замесва тесто.

Оставя се да отпочива 15 мин, разделя се на 20 топки по 100 г.

Оформят се кръгли малки питки, които втасват 20 мин.

Мажат се с яйце и се пекат на 170 °C за 40 мин.

Приготвя се кремът ванилия по указание на опаковката.

След като са готови и изстинали питките, всяка се разрязва леко на 8 и се пълни с крем ванилия.

Питките, пълнени със крем ванилия са страхотен следобеден десерт.

Източник: Nasko Stefanov - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: