Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Домашна постна содена питка

Домашна постна содена питка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Домашна постна содена питка
Снимка: Севда Андреева
1 / 11
04/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Ароматът на домашно приготвената содена питка ни връща към най-скъпите спомени от детството, защото празниците са онова, което сплотява семейството"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим в средата му кладенче.

Сипваме водата, зехтина и загасената в оцета сода.

Замесваме тесто и оставяме да почине 30 минути.

Оформяме питка и поставяме в намаслена и посипана с брашно тавичка.

Украсяваме с помоща на две вилици и печем на 180 градуса за 30 минути.

След като извадим от фурната, намазваме постната содена питка с вода и увиваме в чиста кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Несполучлива рецепта
24.12.2023 20:34
1
Анонимен
Анонимен
1 чаша чаена вода е недостатъчна. Проверявайте ги тия рецепти...
31.10.2023 15:03
2
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Добре , че имах и друга питка. Тази изобщо не се надигна. Стана като брускета.
25.12.2022 11:44