Масленки с бадемово брашно
Masni keks sa bademovim brašnomLard Cookies with Almond Flour
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Масленки»Масленки с бадемово брашно

Масленки с бадемово брашно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k29k15k12k11
Масленки с бадемово брашно
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
24/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
20
"Колкото бадемови масленки ни дадете, толкова ще изядем - няма да върнем нито една"

Необходими Продукти

  • бадемово брашно - 150 г
  • брашно - 150 г бяло пшенично
  • свинска мас - 100 г
  • белтък - 1 бр.
  • захар - 230 г
  • кора от 1/2 лимон - само жълтата част
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и лимоновата кора се смилат на пудра в блендер или мелачка за кафе.

Отмерва се част от лимоновата пудра захар (150 грама) за тестото, а остатъкът се заделя за овалване.

В купа се смесват бадемовото и пшеничното брашно със бакпулвера и захарта (150 г)

Добавят се маста и белтъкът и се омесва гладко тесто. Ако тестото остане по-сухо, може да се добави лъжица-две прясно мляко.

Масленото тесто се оформя на топка, завива се в стреч фолио и се прибира в хладилник за 10-15 минути.

През това време се загрява фурната до 180°C .

Бадемовите сладки се оформят или на ръка, или чрез разточване върху набрашнен плот и изрязване на формички. Единственото условие е сладките да са дебели най-малко сантиметър, защото при печене се разливат леко и ще изтънеят.

Подреждат се в тави, покрити с хартия за печене, на разстояние една от друга и се пекат около 10 минути или до лек загар.

Когато домашните масленки леко изстинат, се овалват или поръсват с остатъка от лимоновата пудра захар. Докато са все още много горещи, не се пипат, защото са меки, но впоследствие се втвърдяват.

Чудесни бадемови масленки за вашата чаша аромарно кафе!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: