Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Хляб с бадемово брашно

Хляб с бадемово брашно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k16k17k12
Хляб с бадемово брашно
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
11/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Много е вкусен и мек. Идеален за здравословни и диетични сандвичи."

Необходими Продукти

  • бадемово брашно - 55 г
  • кокосово брашно - 10 г
  • яйца - 3 бр. , XL
  • хуск - 15 г
  • кисело мляко - 2 с.л. със заоблен връх
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в купа и добавете бадемовото брашно, кокосовото брашно, фибрите хуск, солта и киселото мляко разбъркано със содата.

Бъркайте с дървена лъжица до получаване на гладко и меко тесто.

Покрийте малка форма за хляб с хартия за печене. Намазнете дъното с лъжица зехтин и прехвърлете тестото във формичката. Не трябва да е на много дебел пласт.

Отгоре поръсете хлебчето с хуск или бадемово брашно и поръсете с другата лъжица зехтин.

Печете в загрята на 180 градуса фурна, докато бадемовият хляб стане приятно златист.

Оставете да изстине и нарежете готовия хляб с бадемово брашно.

Много е вкусен и мек. Идеален за диетични сандвичи.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: