Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и настъргват заедно с кората на едро ренде. Посоляват се с морска сол и се оставят в голяма цедка за 15 минути, за да се отцедят.
Изстискват се отцедените тиквички и се поставят в дълбок съд. Към тях се добавят натрошеното сирене, рендосаният кашкавал, яйцата, олиото, пресованият чесън и нарязаният на ситно копър /магданоз/. Разбъркват се добре.
Накрая към сместа се слагат сухите съставки – бадемовото брашно с чаена лъжичка бакпулвер и подправките сол и черен пипер. Отново се разбърква много добре.
Тавичка се застила с хартия за печене, намазва се със зехтин. С лъжица се взема от подготвената смес, оформят се топчици от тиквички и се нареждат в тавата.
Кюфтетата от тиквички се пекат 35 – 40 минути в предварително загрята на 180 °С с вентилатор фурна, докато добият златна коричка.
Кюфтетата от тиквички с бадемово брашно на фурна поднасяме с вкусна сезонна салата. Чудесни са!
В сезона на тиквичките опитайте обезателно и рецептите ни за разядки от тиквички или салата с тиквички.