Начин на приготвяне
Изрязваме долната част на домата с дебелина около един сантиметър. Запазваме я.
Издълбаваме вътрешността на домата, като внимаваме да не го пробием.
Нарязваме си на ситно пера зелен лук. Слагаме от тях на дъното на домата. Отгоре слагаме парче сирене моцарела. След това чукваме по едно яйце.
Овкусяваме пълнените домати със сол и черен пипер. Поръсваме със ситно нарязани пера зелен лук и настърган кашкавал.
В тава с хартия за печене поставяме отрязаните части на доматите.
Върху тях внимателно поставяме вкусните пълни домати и печем на 180 °C за 20-25 минути.
Сервираме ефектното предястие от пълнени домати с клонка копър и чери домат.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа
Коментари