Начин на приготвяне
Тортилката или кръглият хляб Лаваш се изважда от пакета и се запича на тиган, като леко се завърта, за да не загаря.
Обръща се от другата страна и процедурата се повтаря.
Авокадото се измива, разполовява се и с помощта на нож се вади костилката. После с помощта на лъжица се изважда от кората и се намачква с вилица.
Добавят се сокът от половин лимон, черният пипер и солта. Внимавайте да не попаднат семки от лимона в сместа. Ако попаднат, отстранете ги.
Ако обичате по пикантно авокадото, може да добавите вътре повече черен пипер или нарязана на много ситно люта чушка.
Измийте и нарежете домата на колелца. Ако използвате домати чери - разрежете го само на половинки.
Подредете малко количество от готовото пикантно Гуакамоле в топлата тортила питка и отгоре сложете доматите.
Сварени и обелени, нарежете яйцата на четвъртинки. Добавете ги към полезни такос.
Такосите с домашно Гуакамоле и домати е готова. Може да се сервира като закуска или следобеден снак.