Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гуакамоле»Пикантно Гуакамоле

Пикантно Гуакамоле

Пикантно Гуакамоле
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Препечената филийка с леко пикантното Гуакамоле е чудесна закуска за стимулиране работата на стомашно-чревния тракт"

Необходими Продукти

  • авокадо - 2 бр. зряло
  • лук - 1 глава
  • лимети - 1/2 бр.
  • горчица - 1 к.л.
  • сол
  • зехтин - 2 с.л.
  • люти чушки - 2 бр. средно люти
  • хляб - 4 филии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата броя авкадо се разрязват на две и всяка от половините се издълбава с лъжица. Слагат се в купа или дълбока чиния.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Добавя се в съда.

Лиметина се изстисква. Добавят се сокът му, зехтина и горчицата. Добавя се сол на вкус.

Лютите чушлета се почистват от семките и се нарязват на ситно.

Всички съставки се намачкват с вилица до хомогенна смес.

Аз избрах пълнозърнест хляб със семена, но всеки може да избере по свой вкус. Хлябът се препича.

Намазва се с направеното Гуакамоле.

Препечената филийка с леко пикантното Гуакамоле е чудесна закуска за стимулиране работата на стомашно-чревния тракт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: