Начин на приготвяне
Започнете с приготвяне на соса за пастата.
Накълцайте и запържете в зехтин лука и чесъна.
Добавете почистените и нарязани на дребно гъби кладница и сотирайте за кратко.
Налейте готварската сметана, посолете и оставете сосчето да къкри и се сгъстява на бавен огън.
През това време си сварете в леко подсолена вода с лъжица зехтин фусилите. Оставете ги леко ал денте като се ориентирате по указанията на пакета за времето на готвене на вашата паста.
Загребете с решетъчна лъжица и прехвърлете фусилите при сметановия сос с малко от водата от варенето - в нея има нишесте, отделено от пастата и ще придаде допълнителна кремообразност на соса при редуцирането му.
Добавете половината количество от пармезана - фино смлян или настърган. По желание може да сложите и повечко от него за по-силен аромат.
Разбъркайте за кратко и разпределете в чинии.
Поръсете с още пармезан и малко черен пипер и поднесете вкусната паста - фусили с кладница и сметана.
Добър апетит!