Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фусили с кладница и сметана

Фусили с кладница и сметана

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Фусили с кладница и сметана
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
28/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Щом е паста, нека поне да е с гъбки и сметанов сос - любима ни е"

Необходими Продукти

  • фусили - 1 пакет, 500 г
  • сметана - 400 г
  • пармезан - 100 г или на вкус
  • кладница - 250 г
  • лук - 1 глава, средна
  • чесън - 1 скилидка, голяма
  • зехтин - 100 мл + 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвяне на соса за пастата.

Накълцайте и запържете в зехтин лука и чесъна.

Добавете почистените и нарязани на дребно гъби кладница и сотирайте за кратко.

Налейте готварската сметана, посолете и оставете сосчето да къкри и се сгъстява на бавен огън.

През това време си сварете в леко подсолена вода с лъжица зехтин фусилите. Оставете ги леко ал денте като се ориентирате по указанията на пакета за времето на готвене на вашата паста.

Загребете с решетъчна лъжица и прехвърлете фусилите при сметановия сос с малко от водата от варенето - в нея има нишесте, отделено от пастата и ще придаде допълнителна кремообразност на соса при редуцирането му.

Добавете половината количество от пармезана - фино смлян или настърган. По желание може да сложите и повечко от него за по-силен аромат.

Разбъркайте за кратко и разпределете в чинии.

Поръсете с още пармезан и малко черен пипер и поднесете вкусната паста - фусили с кладница и сметана.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: