Начин на приготвяне
Гъбите се запържват до златисто и се изваждат от тигана в чиния.
В същото олио се запържват лукът, скилидките чесън и моркова, след което гъбите отново се връщат при тях, за да се смесят вкусовете.
Аз обичам доматът да е полусуров и го прибавям за секунди, нарязан на малки кубчета накрая заедно с магданоза.
Прибавя се сметаната и се разбърква добре, за да се затопли, оставя се най-много 1 мин, иначе ще изсъхне.
Пастата се вари в подсолена вода с едра морска сол.
Когато е готова, се изцежда и добавя към останалите продукти. Разбърква се.
Овкусяваме фусилите със зеленчуци и сметана с черен пипер, поръсваме магданоз.
Важно е да знаете, че на всеки 100 г фусили трябва да има 1 л вода.
Ако варите 400 г паста, трябва да налеете 4 л вода, защото при варене пастата отделя много нишесте и ако водата не е достатъчна, качеството на варената паста не е добро.
Добър апетит!
Източник: Krasimira-Giovanni Romano - Кулинарна мрежа