Начин на приготвяне
Първо пригответе сиропа, за да се охлади добре. Налейте вода в тенджера, добавете захарта, ваниловата захар, разбъркайте, добавете измития и нарязан лимон.
Сложете тенджерата на огъня и варете, когато заври, свалете от котлона. Оставете да се охлади добре.
Комбинирайте смлените бишкоти и смлените орехи в подходяща купа. Вземете един лист кора и я сгънете наполовина и върху нея разнесете сместа с орехите.
Навийте на руло и поставете в тава за печене. Повторете процеса, докато целият материал се изразходва.
Нарежете рулцата на парчета с желания размер. Залейте ги с разтопения маргарин. Оставете да престои 30 минути.
След това загрейте добре фурната и печете баклавата на 180 градуса за 25 минути.
Извадете готовата баклава от фурната и докато е толкова гореща, залейте с добре охладения сироп. Оставете да се охлади баклавата и да поеме добре сиропа. Сервирайте и опитайте :)
Вкусът е прекрасен.
Постната баклава с бишкоти и орехи е готова.