Начин на приготвяне
Първо се приготвя сиропът. В тенджера се слага вода и захар да заври. След като се разтопи хубаво захарта, се добавя и лимоновият сок и се вдига от огън.
За плънката ябълките се обелват и се нарязват на малки кубчета. Към тях се добавя захарта и се задушават за около 15 мин. Преди да се вдигнат от огън, се добавя канелата и орехите.
Задушават се още около 2-3 мин. и се махат от огън.
Корите се разделят лист по лист. В намазнена тава се слагат две кори, малко от плънката се поръсва с лъжица, пак две кори, плънка и така, докато се изчерпят корите и плънката.
Пече се във фурна на 170 градуса за 30 мин.
След като бъде готова, се залива с три черпака студен сироп, изчаква се 5 мин и се залива с останалия сироп.