Начин на приготвяне
Разбийте с миксер жълтъците със захарта. Разбийте белтъците с миксер на твърда смес, добавете към сместа от яйчни жълтъци и захар и разбъркайте внимателно, така че всички съставки да се съберат.
Разбийте сладката заквасена сметана в подходяща купа. Когато получите необходимата якост, изключете миксера и добавете предварително разбитата смес. Разбийте всичко добре с миксера.
Разделете получената смес на две части - към едната част добавете смлени бишкоти, а към другата смесете разтопения шоколад за готвене.
Покрийте формата с алуминиево фолио, изсипете сместа с смлените бисквити, разпределете я равномерно. Нанесете сместа с шоколада, изравнете и оставете във фризера за няколко часа (докато се втвърди).
Прехвърлете лятната торта в тава, така че частта с бишкотите да е нагоре. Нарежете на парчета с желания размер, сервирайте и се насладете на тази лесна сладоледена торта.
Съвет: Сервирайте тортата студена (полузамразена) и я дръжте във фризера през цялото време. Използвайте пресни яйца, разбийте ги добре и не се притеснявайте, че яйцата не са сварени. Особено след като тортата е замразена.
Приятно хапване с приятелки на следобедно кафе!