Начин на приготвяне
Освен класическите шницели от тънко начукани и панирани пържоли има и друг вид - с кайма, който е не по-малко вкусен.
Когато към шницела с кайма добавим и кашкавал, той става още по-сочен и неустоим.
Омесваме си каймата със всички подправки, пресния лук, сол, яйца, вегета и галета (може и накиснат в мляко хляб).
Трябва да получим смес, по-рядка от тази за кюфтета.
Разделяме каймата на 4 равни порции и всяка разстиламе, слагаме от кашкавала и затваряме плътно.
С намазнени ръце разстиламе отново на тънък шницел и овалваме в галета.
Пържим шницелите в сгорещено олио до златисто от двете страни.
Сервираме шницели с кайма и кашкавал със свежа салата, картофки, задушени зеленчуци или сос.
Добър апетит!
Коментари