Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Шницели с Кайма и Кашкавал

Шницели с Кайма и Кашкавал

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Шницели с Кайма и Кашкавал
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"А вие каква гарнитура бихте избрали за този топящ се в устата шницел?"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г телешка/свинска 50/50
  • кашкавал - 70 г настърган
  • яйца - 2 бр. М или 1 XL
  • черен пипер - 1 ч.л. фино смлян (или на вкус)
  • кориандър - на върха на ч.л., на прах или 1 с.л. сушени листа
  • магданоз - 2 с.л. прясно накълцан
  • зелен лук - 1 стрък
  • галета - 4 с.л. + за овалване
  • вегета - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - за оформянето и за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Освен класическите шницели от тънко начукани и панирани пържоли има и друг вид - с кайма, който е не по-малко вкусен.

Когато към шницела с кайма добавим и кашкавал, той става още по-сочен и неустоим.

Омесваме си каймата със всички подправки, пресния лук, сол, яйца, вегета и галета (може и накиснат в мляко хляб).

Трябва да получим смес, по-рядка от тази за кюфтета.

Разделяме каймата на 4 равни порции и всяка разстиламе, слагаме от кашкавала и затваряме плътно.

С намазнени ръце разстиламе отново на тънък шницел и овалваме в галета.

Пържим шницелите в сгорещено олио до златисто от двете страни.

Сервираме шницели с кайма и кашкавал със свежа салата, картофки, задушени зеленчуци или сос.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Blagodarq mnogo hubavo stava
18.12.2022 17:12
1